Rindby Strands nordlige del Rindby Strands sydlige del Nordby Sønderho Sandflod Hede, Pælebjerg, Halen Fuglekøjerne Sydspidsen af Fanø med Hønen Romax Turistkort med beskrivelse af Fanø 1948

Fanø Vesterhavsbad. Udsnit af Turistkort med Beskrivelse af Fanø. Udarbejdet af Romax Kartografi 1948

Fanø Vesterhavsbad. Udsnit af Turistkort med Beskrivelse af Fanø. Udarbejdet af Romax Kartografi 1948
Udsnit af Romax' Turistkort med beskrivelse af Fanø 1948 måler i udfoldet stand 52,5 x 48 cm.

Fanø vesterhavsbad
Kortet til venstre er et udsnit af et turistkort, som blev udgivet i 1948 af Romax Kartografi med tilskud fra Esbjerg-Fanø Turistforening og Sønderho Turistforening. Hele kortet og dets historie kan ses og læses på forsiden.
Zoom ind
På 8 følgesider kan du se store udsnit af Fanø-kortet. Klik på det ønskede felt i kortet herover eller på lokaliteterne herunder
De mondæne hoteller og pensioner besøges sommeren igennem af et stort internationalt publikum. Der er underholdning for enhver smag. Om aftenen musik og dans og om dagen rig lejlighed til at dyrke sport. Der er flere tennisbaner, hvor der også afholdes turneringer; desuden er der efter skotsk mønster i klitterne anlagt en golfbane med 18 huller.
Men først og fremmest et det stranden, der har gjort Fanø berømt og givet den navnet "Vestkystens paradis". Kun få steder i verden er badeforholdene så gode som her - en ren og fast, bred, 18 km lang sandstrand langs det friske vesterhav, der jævnt og ubemærket tiltager i dybde, fri for understrømme, sten og huller og ganske ufarlig for badning. Desuden danner den brede sandstrand en glimrende kørebane for biler og cyklister. (Citat fra kortets teksthefte, s. 15).

Publiceret 1. januar 2008. Idé, research, og layout: © - Aldus.dk.